Clowner utan Gränser

Jag älskar att uppträda och göra människor glada: Att få möjligheten att åka iväg till världens alla hörn och uppträda för de mest utsatta barnen är en obeskrivlig känsla. Den glädjen vi får se och det bara lyser i deras ögon när vi får dem att skratta är det bästa som finns. Skratt förändrar liv och är den bästa medicinen för att få tillbaka glädjen i livet igen.

Totalt 11 resor har jag gjort. Rwanda 2013, Kongo 2014, Libanon och 3 st Grekland 2015, Rumänien 2016, SydSudan 2017, Dominikanska Republiken 2018, Colombia 2019 och 2021.

GREKLAND

Tre resor har det blivit till öarna Lesvos och Kos i Grekland under hösten/vintern 2015. Tusentals människor flyr undan krig i sina hemländer och söker sig till Europa. De flesta över havet från Turkiet till Grekland. Många har varit hemifrån flera veckor och det enda det handlat om är att överleva. Vi åkte ner för att ge dem en paus från allt elände och få skratta. Vi spelade shower för alla och gav dem ett minne för livet och lite hopp för att orka vidare på deras resa genom Europa.

Rwanda/Kongo

Under hösten 2013 fick vår artist Desiree chansen att åka med organisationen Clowner utan Gränser till Rwanda och Kongo. I Rwanda spelade hon tillsammans med 2 svenska artister + 8 från Rwanda en cirkusshow på alla flyktingläger runt omkring i landet för totalt 16000 barn. Samt på Panzai sjukhuset i Kongo för kvinnor och barn.

Dr Mukwege som startat upp och jobbar på sjukhuset blev nominerad till Nobels fredspris 2009 och nu igen 2013.

Hösten 2014 var det dags igen och denna gång till Kongo. Under 12 dagar fick hon spela föreställningar och ha cirkusskola på sjukhus, barnhem, flyktingläger och ett center för fd barnsoldater. Det var en gripande och samtidigt väldigt fantastisk upplevelse.

Barn har skrattat som inte har skrattat på väldigt länge och många barn har börjat leka igen efter deras besök. Chefen på det center där det bodde ca 85 st fd barnsoldater mellan 7-17 år berättade att han aldrig sett dessa barn så glada och lyckliga förut.

Han sa att detta verkligen var den rätta medicinen för dessa barn att skratta och få tillbaka glädjen i deras liv. Skratt förändrar liv!

Läs mer om Clowner utan gränsers fantastiska arbete de och alla artister gör för barn runtomkring i världen. » www.skratt.nu