Cirkusskola

FÖRSKOLA/ SKOLA

Att träna Cirkus är världens roligaste grej om du frågar oss och alla andra som provat på det någon gång. Inte bara det att det finns så mycket inom cirkus som bl.a. akrobatik, gå på lina, jonglering, trapets och tyg. Det är också jättebra träningsform. Man tränar både knoppen och kroppen.

Varför inte låta våra professionella cirkuspedagoger komma till er skola/förskola och låta barnen få testa på cirkus. Ni bestämmer om ni vill ha vid ett tillfälle eller återkommande då barnen hinner fördjupa sig i de olika cirkusdisciplinerna.

Vid cirkus prova-på ex på festival, köpcentrum el annat evenemang så går det bra med 2-3 pedagoger till ca 50 personer.

Detta tar vi med oss förutom världens bästa cirkuspedagog/er:

  1. Lina/Andra balansredskap
  2. Trapets
  3. Tyg
  4. Jongleringslåda full med roliga saker
  5. Ett glatt humör

För tyg och trapets krävs fästpunkter i taket (romerska ringar).

De barnen kommer få prova på är bl.a. balans, akrobatik, parakrobatik, trapets, tyg, jonglera, bygga pyramider m.m.

Vi lovar att det kommer vara glädje från start till mål!

Priser beräknat på ca 10 personer/1 pedagog: (Alla priser är exkl moms)

1 pedagog 2 pedagoger 3 pedagoger
1 h 2500:- 5000:- 7500:-
2 h 4000:- 8000:- 12000:-
3 h 5000:- 10000:- 15000:-

Skapande skola

Nu finns skapande skola för alla elever från förskoleklass upp till årskurs 9. Detta bidrag är ett beslut från regeringen för att stärka samverkan mellan grundskolan och professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar.

Detta är alltså ett bidrag alla skolor/klasser kan ansöka om man vill göra något kulturellt med sina barn och ungdomar på skolan. Kontakta oss så kan vi komma på något inspirerande och roligt förslag att göra tillsammans med barnen. Kanske cirkusträning med avslutande show av eleverna plus uppträdande av våra professionella cirkusartister?

Vi har en föreställning ”den magiska skatten” som vi har spelat på ett flertal skolor runt omkring i Sverige samt har cirkusskola med eleverna efter showen. Läs mer här.

Läs mer om detta på:
http://kulturradet.se/sv/bidrag/Skapande-skola/